Fomentant el gust per la lectura

39 views

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’IE Barnola han participat en un concurs de lectura durant el curs 2020/21. Els joves van començar a preparar-se al gener, llegint un llibre i fent tertúlies literàries. Aquest concurs es va fer per fomentar el gust per la lectura.

El principi de tot
A primers de gener, tant els alumnes de 1r com els de 2n d’ESO, van començar a llegir el llibre “La Volta al Món en Vuitanta dies” de Jules Verne. A mesura que anaven llegint aquest llibre anaven fent tertúlies literàries per comentar-lo.

Quan van acabar de llegir la novel·la, van començar a fer el projecte final. Havia de ser un treball relacionat amb el llibre i que és pogués entregar en format digital. Tots els alumnes van fer coses molt diferents, des de perfils d’instagram fins a jocs de taula fets amb circuits elèctrics.

Aquí teniu una petita mostra d’alguns dels treballs.

Bases del concurs:
El concurs Gust per la Lectura es fa cada any i ja va per la 26ena edició. El concurs s’organitza per categories de la A a la F i cada una d’elles representa una edat (els alumnes de l’IE Barnola participen en la categoria D, la de l’alumnat de l’ESO). Hi ha una sèrie de premis per cada guanyador: un val per comprar llibres a la botiga de llibres més propera o un tiquet per un parc d’atraccions o actes culturals.

Qui vulgui saber més informació sobre el concurs pot entrar AQUÍ.

Autores: Erika Bover i Alba Caruda

Redactors juniors

El més recent