Pablo Hasél i la libertat d’expressió

103 views

La pena de presó per a Pablo Hasél és de nou mesos per enaltiment de terrorisme

Què va passar?

En Pablo Hasél va ser detingut aquest passat mes de febrer per ofendre la corona i el Rei i ho va fer expressant-se amb cançons des de Lleida, casa seva. Els Mossos d’Esquadra, per dentenir-lo, van entrar al rectorat de la Universitat de Lleida.

Com?

El Pablo Hasél triomfava escrivint i cantant les seves cançons tot expressant el que pensava sobre la situació de la monarquia espanyola. Els polítics d’Espanya no els va interessar el què deia i menys que ho sentis la gent i, per tant, el van tancar a la presó.

Per què?

El jove havia escrit cançons expressant la seva opinió contra el Rei. Quan les dretes van veure aquest vídeo viral, no van dubtar en acossar-lo i jutjar-lo. L’artista es va tancar amb molta gent al rectorat de Lleida posant tota mena de mobiliari a les portes perquè no poguessin entrar tan fàcilment. 

Quina sentència ha patit?

Pablo Hasél estarà condemnat un total de nou mesos i un dia. I estarà dos anys, quatre mesos i 15 dies privat de llibertat. Creieu que es normal?

Reacció a la sentència

El dia 16 de febrer la gent va començar a sortir als carrers a manifestar-se a favor de la llibertat d’expressió i en contra de la sentència contra el raper Pablo Hasél. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van fer actes d’agressió a la gent que estava protestant i, sense cap mena de dubte, la gent (més aviat els joves) es van cansar i van començar a tirar pedres i a cremar contenidors.

Redactors juniors

El més recent