Per què els salaris entre homes i dones en el món del fútbol són tan injustos?

178 views

El jugador que més cobra del FC Barcelona a nivell masculí és l’argentí, Lionel Messi, que cobra, ni més ni menys, que un total de 8.3 milions d’euros al mes. Lieke Martens, la jugadora holandesa del Barça i que també és la que més cobra en el seu equip, cobra un total de 20.833 euros al mes. Una diferència abismal i que mostra les diferències entre futbol masculí i femení.

Mateixos drets

En primer lloc, si tu treballes de cambrer, perruquer, caixer, fuster o de cambrera, perruquera, caixera o fustera, cobres la mateixa quantitat de diners tant si ets un home com una dona. En el futbol, en canvi, pot haver-hi una gran diferència en els seus sous. Nosaltres pensem que és una injustícia perquè tens els mateixos drets i fas les mateixes coses si ets home o si ets dona.


Disminuir la pobresa mundial

En segon lloc, nosaltres pensem que si tothom cobrés el mateix no hi hauria tanta riquesa al món. A canvi d’aquest petit gest farem que disminueixi la pobresa, i així tots estarem igualats a nivell econòmic. 

Cobrem diferent, paguem el mateix

Imagina’t que ets un jugador de futbol i cobres 6.000 euros al mes. Si vas a comprar menjar et costarà el mateix que si hi va una jugadora. De veritat cal tenir més diners?

En conclusió, no té sentit cobrar un sou diferent per jugar a futbol sent home o dona. Hi ha altres professions i tots cobren el mateix sou. El fet de cobrar igual també ajudaria a disminuir la pobresa mundial i això ens porta a que hem de canviar el món. Si vas a comprar pagaràs el mateix preu per ser home o dona.

Autores: Anna R. i Júlia M.

Authors

,

El més recent