Domènec Casals: “No arresto persones”

288 views


Entrevistem al Domènec Casals que és el vigilant municipal d’Avinyó. És d’Avinyó i vigila perquè al poble tot vagi bé

– Com va ser el procés de convertir-te en vigilant?

Vaig haver de passar unes oposicions que constaven de diferents parts. Primer et demanaven el nivell de català havies de tenir un nivell B que no és molt alt pero s’ha de tenir. Llavors vaig fer uns exàmens psicotècnics, primer unes proves físiques, llavors uns exàmens psicotècnics, després un qüestionari de temàtica general de coses del poble i de coses del país com la constitució o l’estatut.

– Has hagut d’arrestar mai una persona?

No, jo no arresto persones, la meva funció és vigilar i custodiar el que són totes les dependències municipals i en qüestions de trànsit que passin dins del poble. Qualsevol cosa que sigui fora de la llei jo no puc arrestar però jo puc avisar els mossos i els mossos ho fan.

– Has hagut de posar alguna denúncia?

Escrites no n’he posat però avisar a gent sí.

– Què vols dir d’escrit? 

Si han fet alguna cosa malament o hi ha alguna cosa incorrecta de qualsevol tipus d’àmbit, pot ser de conducte, pot ser de soroll, pot ser de trànsit, pot ser de convivència, pot ser mediar si hi ha un problema entre persones, mediar perquè s’entenguin i coses així.

– Has hagut de perseguir algú?

No, no perquè no s’ha donat el cas, no he entervingut en cap cas de mogudes policials.

Quina ha sigut la situació més perillosa que has tingut?

No n’he tingut, arreglar discussions, o un dia em van trucar que la seva mare que vivia sola havia caigut i si hi podiem anar amb la Brigada. Vaig decidir trucar a Mossos, Bombers i 112 i llavors van ser ells qui van entrar pel balcó.

Quants quilòmetres fas durant el dia?

Bé durant el dia mes o menys voltant pel municipi uns 12 o 15km.

Autors: Sergi B i Souhail E.

Authors

,

El més recent